La 2 iulie 1504 se stingea din viață Ștefan cel Mare – slujbă de pomenire și de cinstire la Oprișeni, regiunea Cernăuți

La 2 iulie s-au împlinit 517 ani de la trecerea Voievodului Ștefan cel Mare la Domnul și 17 ani de la canonizarea lui de către Biserica ortodoxă Română. Cu acest prilej, ca și în anii trecuți, la bustul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din satul Oprișeni, raionul Hliboca, a avut loc o slujbă de pomenire.

Au fost prezenți la eveniment părintele Nazarie Adrian Dănuţ din comuna Suharău, parohul Pr. Aroșoaie Alin-Constantin, Vasile Adascaliței, președintele Asociației „Prietenii Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herța” din Dorohoi, Sandu Horodnicu, polițist de frontieră și membru al Asociației „Prietenii Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herța”, Valică Barbazan, director  Glasul Nordului TV, Nicolae Șapcă, vice-președinte al Societății pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina „Mihai Eminescu” din Cernăuți, redactor-șef al ziarului „Monitorul bucovinean”, oameni din satul Oprișeni. Un grup de copii au recitat versuri in memoria Voievodului – grupul „Talancuța”, coordonat de Veronica Rusu