La stejarul lui Ștefan cel Mare din Codrii Cosminului au fost comemorați arcașii și răzeșii Moldoveni

La stejarul lui Ștefan cel Mare din Codrii Cosminului au fost comemorați arcașii și răzeșii Moldoveni

În data de 9 aprilie 2018, a doua zi după Învierea Domnului, în Codrii Cosminului la Stejarul lui Ștefan cel Mare şi Sfânt tradițional au fost cinstiți toți arcașii și răzeșii moldoveni care și-au dat viața, apărând dreapta credință și pământul strămoșesc – informează BucPress.
Și de data aceasta în jurul legendarului stejar al lui Ștefan cel Mare s-au adunat reprezentați ai comunității românești din nordul Bucovinei, oaspeți din Patria istorică, reprezentanți ai societăților culturale românești din ținut, jurnaliști. A fost prezent și Edmond Neagoe, consul la Consulatul General al României la Cernăuți.
Un sobor de preoți în frunte cu protopopul raionului Hliboca părintele Ioan Gorda a oficiat o slujbă de pomenire ai arcașilor lui Ștefan cel Mare. Serviciul divin a fost însoțit de corul Bisericii sfântului Nicolae din satul Voloca, condus de iscusitul dirijor Ion Botnari.
Înălțător au răsunat cântecele interpretate de Corul „Dragoș Vodă” al Societății pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți, dirijor – maestrul Dumitru Caulea, și a grupului vocal ”Fetele din Bucovina”, conducător artistic – Luminița Demianic.
Mai multe detalii citește pe pagina Agenției BucPress din Cernăuți (www.bucpress.eu)

Share