România a donat Ucrainei 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca

Ucraina a primit din partea României 100.800 de doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca, notează Agenția BucPress din Cernăuți.

Procesul de predare-primire a vaccinurilor a avut loc la punctul de control și trecere a frontierei ucraineano-române Porubna-Siret. La eveniment a participat consulul general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, alături de reprezentanții autorităților ucrainene

.

Vaccinul va fi transmis autorităților centrale ucrainene pentru a fi distribuite în reiguni.

Oleg Ciornâi, Directorul Departamentului de sănătate din cadrul ARS Cernăuți, a declarat pentru corespondentul BucPress: „Mulțumesc, Românie, pentru ajutorul umanitar în forma unui lot de 100800 de doze de vaccinuri Astra Zeneca. Am întâmpinat sosirea acestui ajutor, îl preluăm și îl transmitem spre Kiev, spre depozitul central, iar de acolo vaccinurile vor fi distribuite tuturor regiunilor țării. Aș vrea să menționez că vaccinarea este unica metodă de combatere a COVID-19, de aceea îi îndemn pe toți să se vaccineze neapărat, să fie responsabili social în fața celor dragi. Încă o dată aduc mulțumiri României pentru acest ajutor umanitar în forma celor 100.800 de doze de vaccinuri  Astra Zeneca. De asemenea, mulțumim pentru ajutorul umanitar care a sosit anterior, acum 2-3 luni, în forma unor echipamente de protecție personală, dezinfectanți și altele. Mulțumim pentru vaccin”.

La mijlocul lunii iunie a.c. la București a fost aprobată o hotărâre de guvern referitoare la acordarea unui ajutor umanitar, doze de vaccin anti-COVID 19, pentru Ucraina şi Serbia. „Vorbim de 100.800 doze pentru Ucraina şi 50.400 de doze pentru Serbia”, a subliniat Monica Althamer într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria din București.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu