Sediul Societății pentru Cultura și Literatura română în Bucovina „Mihai Eminescu” se  modernizare

Sediul Societății pentru Cultura și Literatura română în Bucovina „Mihai Eminescu” se modernizare

COMUNICAT DE PRESĂ CONSULATUL ROMANIEI LA CERNĂUȚI
APDD a demarat proiectul de modernizare a sediului Societății pentru Cultura și Literatura română în Bucovina „Mihai Eminescu” în data de 25.02.2021
Asociația Programatică pentru Dezvoltare Durabilă – Divizia de inițiativă civică și cercetare a VEGO Holdings anunță demararea proiectului intitulat „Modernizare sediu – Societatea pentru Cultura și Literatura română în Bucovina «Mihai Eminescu»”, care are drept scop reabilitarea și amenajarea sediului Societății pentru Cultura și Literatura română în Bucovina „Mihai Eminescu” în scopul atragerii activităților culturale și funcționării sale în cele mai bune condiții. APDD își propune ca finalizarea proiectului să aibă loc în luna iunie a anului 2021.
Detalii despre proiect:
Societatea pentru Cultura și Literatura română în Bucovina „Mihai Eminescu” își are sediul la parterul unei clădiri din Centrul orașului Cernăuți, în Piața Centrală nr. 9, clădirea reprezentând un imobil de patrimoniu. Aceasta datează încă de la începutul secolului al XIX-lea, când a fost construită spre a servi ca sediu al guvernatorului austriac din perioada respectivă. Ulterior, clădirea a avut destinații diferite, ea fiind vizitată pe parcursul anilor de personalități marcante din istoria românilor, precum Titu Maiorescu, ea găzduind și festivitățile de celebrare a 25 de ani de activitate a Societății „Junimea”, în anul 1904. Sediul (ce are o suprafață de aproximativ 168 de metri pătrați) este situat într-o zonă în care se află și alte edificii istorice.
     În prezent, acest spațiu se află într-o avansată stare de degradare, ceea ce nu permite utilizarea acestuia la potențialul său maxim. Păstrarea condițiilor actuale poate pune în pericol starea imobilului, deja afectată, iar lipsa unei intervenții în sensul renovării sediului poate avea drept consecință pierderea unui important depozit de cărți ce se află într-una dintre sălile imobilului.
       Prin urmare, se impune modernizarea acestui sediu, pentru asigurarea unor condiții optime de funcționare a societății beneficiare. De aceea, Asociatia Programatică pentru Dezvoltare Durabilă demarează proiectul de reabilitare și amenajare a sediului Societății pentru Cultura și Literatura română în Bucovina „Mihai Eminescu” în scopul atragerii activităților culturale și funcționării în cele mai bune condiții, beneficiarul acestui proiect fiind Societatea pentru Cultura și Literatura română în Bucovina „Mihai Eminescu”, succesoarea Societății pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina, fondată în anul 1862.
      Fondurile sunt asigurate prin sprijinul domnului Profeanu Virgil, sponsor APDD.
Despre Asociatia Programatică pentru Dezvoltare Durabilă – Divizia de inițiativă civică și cercetare a VEGO Holdings
Misiunea noastră este consolidarea și promovarea unei ideologii unitare cu privire la valori precum timpul, munca, responsabilitatea și cu privire la principiile în domeniul managementului. Viziunea noastră este ca prin acțiunile pe care le întreprindem să asigurăm cadrul organizatoric și informațional pentru elaborarea, implementarea și dezvoltarea politicilor și strategiilor de cercetare, precum și asigurarea de asistență, consiliere și sprijin logistic în vederea întocmirii și derulării proiectelor.
Share